Netwerkorganisaties

Network Organisations

6 EC

Semester 1, periode 1

5072NEOR6Y

Eigenaar Bachelor Informatiekunde
Coördinator Toon Abcouwer
Onderdeel van Bachelor Informatiekunde, jaar 2

Studiewijzer 2020/2021

Globale inhoud

Het eerste deel van het vak zal de focus gericht zijn op de theoretische beschouwing van netwerken, netwerkorganisaties en de rol het het individu i een dergelijke setting. In het tweede deel van het vak zal de vertaling van de theorie naar de praktijk centraal staan. 

Van de student wordt verwacht dat hij/zij:

  • Individueel een essay schrijft met  een samenvatting van de in de literatuur onderscheiden netwerkorganisatieperspectieven (gerelateerd aan leerdoel 1, 2 en 3) en de daaruit voortvloeiende eisen aan de informatievoorziening.
  • Individueel een reflectie schrijft op een paper van een van de medestudenten (leerdoel 2 en 5).
  • In groepsverband een operationalisering kan maken van van een set van inrichtingskeuzen voor een zelf gekozen praktijksituatie (gerelateerd aan leerdoel en 4 en 5).
  • In groepsverband een advies kan schrijven aan een organisatie die functioneert in een netwerksetting (gerelateerd aan leerdoel 6 en 7).

 

Studiemateriaal

Overig

  • Relevante artikelen die via Canvas bekend worden gemaakt.

  • Van de studenten wordt verwacht dat ze individueel en in groepsverband aanvullende literatuur gebruiken.

Leerdoelen

    Onderwijsvormen

    • Hoorcollege
    • Werkcollege
    • Zelfstudie
    • Zelfstandig werken aan bijv. project/scriptie
    • Presentatie/symposium

    Het vak (6EC) bestaat uit hoorcolleges (2u/w), werkcolleges (4u/w), een tussentoets in week 4 en een case-opdracht. Er is geen eindtoets. In de hoorcolleges besteden we in de eerste helft van het college aandacht aan de theorie via bespreking van de literatuur. In de tweede helft van het college zullen we de focus verleggen naar de toepassing van de ontwikkelde inzichten in de praktijk. De werkcolleges zullen vooral worden ingezet om de studenten te faciliteren elkaar te helpen in het uitvoeren van diverse opdrachten. Practicum Oriëntatie en Reflectie (POR): 1 uur per 2 weken plus zelfstudie.

    Verdeling leeractiviteiten

    Zie studiegids op Canvas

    Academische vaardigheden

    Practicum Oriëntatie en Reflectie 

    Oriëntatie op studiekeuze en het beroepenveld is deels belegd in Practica Oriëntatie en Reflectie (POR). Deze practica maken deel uit van het lesprogramma van dit vak en worden verzorgd door tutoren, de coördinator academische vaardigheden en gastsprekers.

    Voor Informatiekunde-studenten is het volgen van deze practica een voorwaarde om dit vak te kunnen afsluiten. Hiervoor geldt onder andere een aanwezigheidsplicht. Studenten die geen Informatiekunde studeren, zijn vrijgesteld van deze practica.

    Studenten die eerder het vak Tutoraat IK2 of de Practica Oriëntatie en Reflectie hebben gevolgd en succesvol afgesloten, kunnen vrijstelling aanvragen voor deze practica Oriëntatie en Reflectie bij de coördinator academische vaardigheden, L. van Pappelendam (A.L.vanPappelendam@uva.nl). Neem ook met andere vragen over POR contact op met deze coördinator.

    Aanwezigheid

    Aanwezigheidseisen opleiding (OER-B):

    • Voor practica en werkcolleges, met opdrachten, geldt een aanwezigheidsplicht, tenzij anders vermeld in de studiegids. Wanneer studenten niet voldoen aan deze aanwezigheidsplicht kan het onderdeel niet met een voldoende worden afgerond. De aanwezigheidsplicht met betrekking tot hoor-werkcolleges staat, indien van toepassing, vermeld in de studiegids.

    Aanvullende eisen voor dit vak:

    • Zie studiegids op Canvas

    Toetsing

    Onderdeel en weging Details

    Eindcijfer

    1 (100%)

    Deeltoets

    Zie studiegids op Canvas

    Opdrachten

    Zie studiegids op Canvas

    Fraude en plagiaat

    Dit vak hanteert de algemene 'Fraude- en plagiaatregeling' van de UvA. Hier wordt nauwkeurig op gecontroleerd. Bij verdenking van fraude of plagiaat wordt de examencommissie van de opleiding ingeschakeld. Zie de Fraude- en plagiaatregeling van de UvA: http://student.uva.nl

    Weekplanning

    Zie studiegids op Canvas

    Rooster

    Het rooster van dit vak is in te zien op DataNose.

    Aanvullende informatie

    Dit vak heeft een Canvassite. Hier vind je de noodzakelijke aanvullende informatie en de literatuur. Bekijk de Canvassite dus met grote regelmaat! 

    Op DataNose staat alle actuele informatie over de roosters van het vak. Kijk dus ook regelmatig op DataNose.

    Verwerking vakevaluaties

    Hieronder vind je de aanpassingen in de opzet van het vak naar aanleiding van de vakevaluaties.

    Contactinformatie

    Coördinator

    • Toon Abcouwer

    Docenten

    • ir. Otte-Pieter Banga
    • Andesh Haribhajan
    • Sarah Koek
    • Emoke Takacs