Gecombineerd bachelorproject wis- en natuurkunde

21 EC

Semester 1 & 2, periode 3, 4, 5, 6

5122BWN21Y

Eigenaar Bachelor Wiskunde
Coördinator dr. Chris Zaal
Onderdeel van Dubbele bachelor Wis- en Natuurkunde, jaar 3

Studiewijzer 2023/2024

Globale inhoud

Dit vak is enkel en alleen voor dubbele bachelors wis-nat die een gecombineerd afstudeerproject willen gaan doen (de andere mogelijkheid is twee afzonderlijke afstudeerprojecten). In dit project combineer je een bachelorscriptie wiskunde met een bachelorscriptie natuurkunde. Je project heeft een onderwerp op het snijvlak van de wiskunde en de natuurkunde en voor elk van de disciplines heb je een begeleider nodig. Je project wordt beoordeeld als een wiskundeproject en als een natuurkundeproject en je eindcijfer is het gemiddelde van die twee deelcijfers.  Bij dit vak hoort een bachelorprojectklasje, waarin de voortgang van de studenten gemonitord worden en waarin presentaties gegeven worden. Deze projectklas is gezamenlijk met die van wiskunde-informatica.

Studiemateriaal

Syllabus

  • Handleiding Wiskundeprojecten

  • Handleiding gecombineerde projecten wis-nat en wis-inf

Leerdoelen

  • Zie de leerdoelen van de bachelorprojecten wiskunde en natuur- en sterrenkunde. Dit project combineert beide.

Onderwijsvormen

  • Presentatie/symposium
  • Zelfstudie
  • Hoorcollege
  • Werkcollege

Wordt nog bekend gemaakt.

Verdeling leeractiviteiten

Activiteit

Aantal uur

Hoorcollege

24

Presentatie

12

Zelfstudie

552

Aanwezigheid

Aanwezigheidseisen opleiding (OER-B):

  • Van elke student wordt actieve deelname verwacht aan het onderdeel waarvoor de student staat ingeschreven.
  • Als een student door persoonlijke omstandigheden niet aanwezig kan zijn bij een verplicht onderdeel van het programma, dient de student dit zo snel mogelijk schriftelijk te melden bij de betreffende docent en de studieadviseur.
  • Het is niet toegestaan om verplichte onderdelen van een onderdeel te missen als er geen sprake is van persoonlijke omstandigheden.
  • Bij kwalitatief of kwantitatief onvoldoende deelname, kan de examinator de student uitsluiten van verdere deelname aan het onderdeel of een gedeelte daarvan. Voorwaarden voor voldoende deelname worden van tevoren vastgelegd in de studiewijzer en op Canvas.
  • In jaar 1 en jaar 2 wordt tutoraat georganiseerd als extra werkvorm die hoort bij de basisvakken om de academische en professionele vaardigheden, zoals beschreven in de eindtermen, te behalen. Een student is verplicht bij minimaal 80% van de tutoraten aanwezig te zijn en actief deel te nemen aan de bijeenkomsten. Indien niet aan deze voorwaarde is voldaan, kan besloten worden om huiswerk niet positief te laten meetellen in het eindcijfer van de bijbehorende vakken. In geval van persoonlijke omstandigheden, zoals in OER-A Artikel A-6.4 omschreven, wordt in overleg met de studieadviseur een afwijkende regeling voorgesteld. Bovenstaande regeling geldt niet voor hogerejaars studenten die vakken moeten halen van jaar 1 of 2 of voor bijvakkers.

Toetsing

Onderdeel en weging Details

Eindcijfer

Zie de beoordelingsformulieren op Canvas.
Belangrijk: voor alle onderdelen waarop beoordeeld wordt, dient een voldoende behaald te worden. In het bijzonder dient het onderdeel "Wiskundige inhoud" als voldoende beoordeeld te wezen.

Opdrachten

Startpresentatie
Voortgangspresentatie
Eindpresentatie
Flitspresentatie

Fraude en plagiaat

Dit vak hanteert de algemene 'Fraude- en plagiaatregeling' van de UvA. Hier wordt nauwkeurig op gecontroleerd. Bij verdenking van fraude of plagiaat wordt de examencommissie van de opleiding ingeschakeld. Zie de Fraude- en plagiaatregeling van de UvA: http://student.uva.nl

Weekplanning

Weeknummer Onderwerpen Studiestof
1 Projectstart  
2 Startpresentaties  
3 Startpresentaties  
4 Startpresentaties  
5 Startpresentaties  
6    
7    
8    
9    
10    
11    
12    
13    
14 Voortgangspresentaties  
15 Voortgangspresentaties  
16 Voortgangspresentaties  
17 Voortgangspresentaties  
18    
19    
20    
21    
22    
23 Eindpresentaties  
24 Flitspresentatie (projectenfestival)  

Contactinformatie

Coördinator

  • dr. Chris Zaal